۰۲۶۹۱۰۰۵۵۲۵

لسیتین و توصیه‌ی مصرف روزانه‌ی آن به ویژه برای افراد سالمند

لسیتین ماده‌ای سودمندی برای مغز است و به علت نقش آن در جلوگیری از فراموشی و آلزایمر لازم است به صورت روزانه مکمل های غذایی حاوی این ماده مورد استفاده سالمندان و میانسالان قرار گیرد.

منوچهر جعفریان زیست شناس و متخصص علوم تغذیه در گفتگویی با خبرنگار علمی ایرنا گفت: هم اکنون در کشورهای اروپایی مصرف این ماده برای افراد مسن و میانسال به صورت یک مکمل غذایی تجویز می شود. لسیتین یک لغت یونانی و به معنای زرده تخم مرغ است و علت این نامگذاری وجود میزان فراوان لسیتین در زرده تخم مرغ و همچنین کشف این ماده برای اولین بار در زرده تخم مرغ بوده است. تمام اندام ها و اعضای بدن برای فعالیت خود نیاز به انرژی دارند و مغز نیز برای انجام فعالیتهای طبیعی خود به استیل کولین که منشاء آن لسیتین است، نیاز دارد.

لسیتین

وی افزود: لسیتین یک داروی شیمیایی نیست، بلکه یک داروی طبیعی است دارویی که در بدن انسان نیز ساخته می شود و در برخی از غذاها همچون سویا و تخم مرغ نیز یافت می شود. اما میزان لسیتینی که در بدن ساخته می شود کافی نیست و باید با تغذیه مناسب کمبود آن جبران شود. در دهه اخیر توجه دانشمندان به لوبیای سویا روز به روز بیشترشده است.

در سال ۱۹۹۴ میلادی گروهی از دانشمندان به سرپرستی دکتر KESSLER HEZNRICH و GOTZ VOLTER در انستیتو پزشکی ورزشی در کشور آلمان نقش آرامش بخشی و اثر مثبت لسیتین بر روی اعصاب را به اثبات رساندند و به این نتیجه رسیدند که ورزشکارانی که از لسیتین استفاده کرده اند، علاوه بر آرامش فکری و رفتاری، بازده و راندمان جسمانی بالاتری نیز داشته اند. به عبارت دیگر مصرف لوبیای سویا که حاوی لسیتین فراوان است نه تنها به علت دارا بودن پروتیین بالا (۳۶ درصد)، در تقویت عضلات نقش مهمی دارد، بلکه در تسهیل انتقال جریان عصبی و جلوگیری از ضعف عضلانی و آرامش فکری افراد نیز اثر بخش است . استیل کولین که توسط کولین موجود در لسیتین ساخته می شود یک انتقال دهنده جریان عصبی در ماهیچه ها است که باعث تسهیل انتقال جریان عصبی و نقصان آن باعث تضعیف عضلات می شود. پس به طور کلی می توان گفت که لسیتین علاوه بر شرکت در ساختمان غشای سلولی و کاهش اثرات مخرب کلسترول و سایر اعمال مهم آن، نقش بسیار مهمی در افزایش حافظه دارد و این عمل به دنبال ساخته شدن ماده ای به نام استیل کولین از کولین موجود در لسیتین است. این میانجیگر عصبی ( استیل کولین ) در انتقال پیام های عصبی و در نتیجه افزایش حافظه نقش بسیار مهمی دارد. به عبارتی ذخیره صحبت ها، پیام ها، درک سریع مطالب و انتقال آن ها، همه و همه را لسیتین به عهده دارد.

پروفسور جعفریان افزود: در ساختمان لسیتین و کلسترول، هم اسید چرب و هم چربی به کار رفته است و هر دو متعلق به خانواده لپتیدها هستند، ولی این دو مخالف یکدیگر عمل می کنند. به طور مثال لسیتین سبب افزایش جذب مواد از غشای سلولی می شود و کلسترول برعکس آن عمل می کند و عمل توام این دو باعث تعادل بین ورود و خروج مواد از غشای سلولی می شود. وی خاطرنشان کرد: در تحقیقات علمی دکتر سووی SOVEI و همکارانش در سال ۱۹۸۶ میلادی این مساله به اثبات رسید که ۱/۱۲ در صد وزن زرده تخم مرغ را لسیتین تشکیل می دهد و در مقابل، میزان کلسترول آن حدود ۱/۳ درصد است. بنابراین نسبت کلسترول به لسیتین بسیار پایین بوده و لسیتین حدود ۴ برابر کلسترول موجود در تخم مرغ است از طرفی این دو ماده عکس یکدیگر عمل می کنند، بنابراین مصرف تخم مرغ درصورت نداشتن کلسترول و تری گلیسیرید بالا ( نداشتن چربی خون بالا) می تواند یکی از غذاهای تامین کننده لسیتین باشد.

به گفته این متخصص بدن انسان دایم در حال ساختن هر دو ماده لسیتین و کلسترول است و این مواد در بدن به اندازه کافی و در جهت تنظیم سوخت و ساز و اعمال بدن ساخته می شوند. نباید فراموش کرد که کلسترول هم در بدن اعمال خاص و مهم خود را دارد وبدون کلسترول بدن قادر به ادامه حیات نیست. نیاز بدن به این دو ماده بسیار حیاتی است و نبود هر کدام حیات دیگری را به خطر می اندازد. نیاز انسان به کلسترول و لسیتین را می توان مشابه نیاز ماهی به آب دانست.

همچنین برای دریافت آخرین قیمتهای اسید سیتریک خشک و آبدار به صحفه قیمت اسید سیتریک مراجعه کنید.

منبع: ایرنا www.verywellhealth.com

تاریخ: ۱۴۰۲/۰۹/۰۴

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
لوگو اسید آنلاین